Horka způsobují problémy v letadlech. Několik členů posádky se zranilo

Southwest Airlines má velké zastoupení ve městech jako je Phoenix, Las Vegas, Austin, Dallas či Sacramento. Právě ta v dle portálu npr v letošním roce překonala teplotní rekordy v důsledku vln veder vyvolaných změnou klimatu.

Tento jev se projevil i na palubách letadel, kdy v cestovní výšce kvůli horku explodovaly plechovky se sycenými nápoji palubnímu personálu pod rukama. Několik letušek kvůli tomu utrpělo zranění.

[chooze:article;value:563791]

Problém může dle CBS souviset s tím, jak společnost v extrémním horku s plechovkami nakládá. Na rozdíl od jiných společností totiž neskladuje na palubách letadel zboží podléhající rychlé zkáze, kvůli čemuž jsou nápoje v zásobovacích vozech častěji vystaveny venkovním teplotám.

Podle vyjádření mluvčího Southwest Airlines Chrise Perryho nebere společnost tuto skutečnost na lehkou váhu. "Jsme si toho vědomi a snažíme se dělat změny, které zajistí pro naše zaměstnance i zákazníky bezpečnost uprostřed těchto extrémních teplot," uvedl pro CBS.

[chooze:article;value:566978]

Některá opatření aerolinka skutečně přijala. Na palubu například nesmí plechovky, které mají teplotu vyšší než 36 °C. Společnost navíc testuje klimatizované zásobovací vozi a uvažuje o umístění chladírenských návěsů ve svých skladech.

Instrukce dostaly také letušky. Nově nesmí tlačit vozík s nápoji a musí cestujícím pití přinést. Pokud se jim bude zdát, že je plechovka příliš horká na dotek či vypadá zdeformovaně, neměly by nápoj vydat, a místo toho s omluvou nabídnout jinou alternativu.

Agentura chce v letadlech jednopilotní provoz. Nebezpečné, protestují piloti (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.