Holčičce (6) odmítli vydat pas. Důvodem je její neobvyklé jméno

Takové prázdniny si devětatřicetiletá Lucy z Velké Británie a její šestiletá dcera asi nepředstavovaly. Místo vysněné dovolené v Paříži, kde si chtěly užít atrakce v Disneylandu, musely zůstat doma. Holčičce totiž odmítli vydat pas.

Úředníkům se podle deníku Mirror nezdálo její jméno. Maminka dívenku pojmenovala podle postavy známého seriálu a knižní série Hra o trůny – Khaleesi. Filmová společnost Warner Bros, která se postarala o seriálové zpracování, má totiž na jméno ochrannou známku.

[chooze:article;value:568217]

​"Byla jsem úplně zničená, tak jsme se těšily na naši první společnou dovolenou, ale pak mi přišel dopis z úřadu, že její jméno má ochrannou známku Warner Bros," popsala zdrcená Lucy BBC. K vydání pasu tak úředníci potřebují povolení přímo od společnosti.

Zda se Lucy a Khaleesi vysněného výletu dočkají, se zatím neví. Dva tisíce liber, které si na něj našetřily, tedy necelých 60 tisíc korun, si zatím odloží stranou. Úřad, a dokonce i tamní ministerstvo vnitra, jim mělo přislíbit, že na vydání pasu usilovně pracují.

Horor na letišti v Turecku. Asi 200 turistů nechali čekat přes 24 hodin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.