Byt, ve kterém zemřela Postlerová, už je prázdný. Nemocný syn musel pryč

[chooze:gallery;value:35788]

​​O syna nedávno zesnulé Simony Postlerové je už dobře postaráno. Deník Blesk informoval, že její třicetiletý syn Damián, který je autista s Aspergerovým syndromem, našel nový domov v chráněném bydlení. Velkým dílem se o to zasloužilo vedení městské části Praha 2. Damián žil tři měsíce od smrti matky v dvoupokojovém bytě sám.

"Znám podobné bydlení z mého působení v Olomouci. Je to velmi důstojné prostředí, kde je laskavý personál, který svou práci má rád," řekl Blesku farář Jakub Berka. Podle jeho slov nesl Damián stěhování statečně. Berka se s ním v neděli osobně rozloučil.

[chooze:article;value:554124]

​Farář Berka i další sousedé, kteří připravili bohaté pohoštění, Damiánovi slíbili, že ho přijdou někdy navštívit. Postlerová se synem obývali byt v Mánesově ulici zhruba šest let. 

Se stěhováním Damiánovi Hráškovi pomáhala jeho starší sestra Jana Magdaléna, která měla s sebou i už více než roční dcerku. Do bratrova nového domova všichni tři jeli tramvají, uvedl portál.

Simona Postlerová zemřela nečekaně 5. května. Její tělo bez známek života objevil doma právě syn Damián. Herečka byla vdaná za hudebníka Zdeňka Hráška, který odešel na věčnost v roce 2016.

Podívejte se, jak probíhalo poslední rozloučení s herečkou Simonou Postlerovou (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.