Zastupitelé chtějí odvolat primátora Hrabáče. O funkci má přijít i šéf policie

Chomutovského primátora zadržela v úterý brzy ráno policie. Podezírá ho z přijetí úplatku a manipulace s veřejnými zakázkami. Primátora soud následně poslal do vyšetřovací vazby, kde může zůstat i několik měsíců.

"Mohu potvrdit, že jednou z těch osob, která byla vzata do vazby, je i primátor Chomutova doktor Hrabáč," sdělil dozorující státní zástupce Jan Svoboda.

Zastupitelé Chomutova proto navrhují jeho odvolání z funkce nejvyššího představitele města. Během víkendu se sejdou předsedové zastupitelských klubů.

[chooze:article;value:568508]

​V pondělí pak mají oznámit plánované změny ve vedení města a patrně i to, kdy se zastupitelé sejdou na mimořádném zasedání a o změnách budou rozhodovat.

Ve funkcích by pak mohli skončit také ředitel chomutovské městské policie a ředitelka zooparku, kteří také figurují na seznamu obviněných.

Policie obvinila celkově 14 lidí a pět firem, ve vazbě kromě Hrabáče skončil dnes už bývalý ředitel Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Libor Tačner a podnikatel Ladislav Šmucr. Hrabáče, který za hnutí ANO kandidoval na post hejtmana, strana z kandidátky vyškrtla a v úterý má potvrdit i jeho vyloučení ze partaje.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.