Úřad vyšetřuje oblíbenou aerolinku. Cestujícím měla lhát o cenách

Prohlášení o zahájení dozorového řízení proti WizzAir uveřejnil GVH na svých webových stránkách. Aerolinka měla porušit požadavky transparentnost a zatajit důležité informace o poplatcích za jednotlivé služby.

WizzAir má podle zprávy GVH nespolehlivý rezervační systém, který ukazuje odlišné poplatky za jednotlivé služby v závislosti na tom, zdali je zákazník na telefonu či počítači. Kromě toho měla společnost zatajit, že za ceny, které se v rezervačním systému objevují, nebude moci své služby poskytnout.

[chooze:article;value:557587]

Zahájení dozorového řízení ovšem dle GVH neznamená, že se aerolinka dopustila protiprávního jednání. Jeho úkolem je objasnění situace a případné prokázání viny. Trvat může maximálně tři měsíce, ačkoliv se může ve výjimečných případech i prodloužit.

Nejde přitom o první prohřešek WizzAiru v posledních dnech. Teprve v sobotu ukončil GVH přechozí řízení, v němž zjistil, že společnost zatajila, že služby, které byly součástí některých balíčků, si lidé mohou koupit i samostatně. Aerolinka za tento prohřešek dostala pokutu ve výši zhruba 19,5 milionu korun.

Cestující mají nárok na kompenzaci za zpožděný let, i když aerolinky tvrdí opak (06/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.