Taylor Swiftová zrušila koncerty ve Vídni kvůli plánovaným teroristickým útokům

Organizátor koncertu Barracuda Music oznámil toto rozhodnutí ve středu večer. "Vzhledem k potvrzení vládních úředníků o plánovaném teroristickém útoku na stadionu Ernsta Happela nemáme jinou možnost, než v zájmu bezpečnosti všech zrušit tři plánované koncerty," uvedl.

"Všechny vstupenky budou automaticky vráceny během následujících 10 pracovních dnů," doplnil organizátor. Vyprodané koncerty měly proběhnout ve čtvrtek, v pátek a v sobotu. Do Vídně na ně mířily tisíce fanoušků.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barracuda Music (@barracuda.music)

Rakouská policie teroristický útok zmařila, když ve středu zatkla dva radikalizované muže, kteří měli útoky plánovat. Na tiskové konferenci to ve středu oznámil generální ředitel Úřadu pro veřejnou bezpečnost Franz Ruf. K útokům mělo dojít právě na koncertech Taylor Swiftové.

Jedním ze zatčených je podle informací Heute 19letý Rakušan se severomakedonskými kořeny, který měl na začátku července přísahat loajalitu současnému vůdci Islámského státu. Policie ho zatkla v Ternitzu v Dolním Rakousku. 

[chooze:article;value:568414]

Druhého podezřelého policie zatkla ve Vídni. Oba muži se měli podle informací rakouského veřejnoprávního rozhlasu a televize ORF radikalizovat na internetu. 

Podle Rufa oba muži provedli takzvané "konkrétní přípravné úkony k teroristickému útoku." V domě 19letého mladíka v Ternitzu provedli policisté razii už ráno, jelikož měli podezření, že se tam nacházejí výbušniny. Policisté nalezli mimo jiné chemické látky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.