Kauza machinací s tendry: Po razii obvinili 14 lidí včetně primátora Hrabáče

Obvinění se měli dopustit hned několika závažných zločinů. "Mohu potvrdit, že jsme obvinili čtrnáct lidí a pět firem. Osoby jsou stíhány pro zločin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, zločin zkrácení daně a poplatku, a také pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby a dále přečin podplácení," řekla TN.cz náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová.

Mezi obviněnými je i primátor Chomutova Marek Hrabáč (ANO). "Proti panu Hrabáčovi bylo vzneseno obvinění z přijetí úplatku, krácení daně a ze zneužití pravomoci úřední osoby," doplnila Doušová. V případě uznání viny mu hrozí 12 let za mřížemi. Obviněná má být například i ředitelka chomutovského zooparku.

[chooze:article;value:568142]

Velká policejní razie se na několika místech v Ústeckém, Karlovarském, Středočeském a Moravskoslezském kraji konala v úterý ráno, jak jsme vás informovali v tomto článku. Největší zátah provedli policisté na magistrátech v Ústí nad Labem a Chomutově.

"V ranních hodinách policie zapečetila kancelář pana radního Hrabáče. Na chod úřadu to nemá žádný vliv," informovala mluvčí krajského úřadu Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

K zadržení chomutovského primátora se pro TN.cz vyjádřil i místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček. "Proběhlo hlasování per rollam o jeho vyřazení z kandidátky. Můžu říci, že pan Hrabáč byl vyřazen. Nyní budeme řešit jeho budoucnost v hnutí ANO," uvedl.

Policejní razii na magistrátech se věnovaly i úterní Televizní noviny. Na reportáž se můžete podívat níže:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.