Cestovní kancelář okrádala turisty. Až na letišti zjistili, že nikam neletí

Pár ze Slovenska se těšil na letní dovolenou, na letišti na něj ale čekalo hořké zklamání. U odbavování totiž zjistil, že naletěl podvodníkovi. Páru tak zbyly jen oči pro pláč a místo na dovolenou se vydal zpátky domů. Portálu tvnoviny.sk se ozval jejich rozzuřený příbuzný, který chce před podvodnou cestovní kanceláří varovat.

"Moje dcera s přítelem měli odletět na dovolenou z letiště v Popradu v neděli večer ve 21:05 do Burgasu v Bulharsku. Všechno měli zaplacené, zarezervované ubytování v hotelu. Vystáli si řadu a na check-inu přišli na to, že se stali oběťmi podvodu. V systému neuměli najít jejich registraci," popsal.

[chooze:article;value:565261]

​Podvodný web se dostal i do hledáčku úřadů. "Slovenská obchodní inspekce na základě podnětů spotřebitelů upozorňuje na prodej zájezdů na internetové stránce www.letnezajazdy.sk. Spotřebitelům nebyly poskytnuté zájezdy a ani vrácené finanční prostředky, které za zájezdy zaplatili," píše v prohlášení.

Podobných webů je ale více. Ve varování inspekce zmiňuje i slovenské stránky oddechuj, hotelbeds, travelsk, travelgo, kamideme a dovolena25. Všechny mají mít slovenskou doménu.

"Doména sk ani použití slovenského jazyka automaticky neznamená, že jde o slovenskou cestovní kancelář jako organizátora zájezdu nebo o slovenskou cestovní kancelář či cestovní agenturu jako zprostředkovatele prodeje zájezdů," upozorňuje. Pokud ale lidé podvodníkovi i tak naletí, mají se obrátit na policii.

Horor na letišti v Turecku. Asi 200 turistů nechali čekat přes 24 hodin (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.