Zemřela významná česká pedagožka a rektorka. Bylo jí pouhých 53 let

Markéta Kořená byla nejen pedagožkou, ale i literární historičkou, redaktorkou a publicistkou. Působila na Filozofické fakultě Karlovy Univerzity a podílela se na založení Vysoké školy kreativní komunikace, v minulosti byla i její rektorkou. 

"Vysoká škola kreativní komunikace by bez Markéty Kořené dnes neexistovala. Zasloužila se nejen o její vznik, ale i rozjezd a zanechala zde nesmazatelnou stopu nejen v oblasti literární tvorby," uvedla škola.​

[chooze:article;value:567904]

​Její kolegové na ni vzpomínají jako na nezapomenutelnou osobnost. "Na VŠKK a dalších vysokých školách vzdělávala a také inspirovala celé generace studentů a studentek. Svým přehledem, moudrostí a také někdy štiplavým humorem dokázala mnohé podnítit pro krásu literatury," vybavují si.

"Její působení na životy studentů a studentek také přesahovalo čistě pedagogickou činnosti. Její cenné rady mnohé provázely životem, nasměrovaly je, byla jim oporou v těžkých chvílích, pomohla kdykoliv, kdy pocítila, že někdo pomoc potřebuje. Na její osobnost a vklad do životů druhých nikdy nezapomeneme," dodávají kolegové z pedagogické branže.

Markéta Kořená zemřela 1. srpna 2024. Bylo jí pouhých 53 let.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.