Neomezené stání u obchodů skončilo. Zákazníci potřebují parkovací hodiny

Řetězec Lidl několik dnů upozorňoval zákazníky, že se změní podmínky pro řidiče parkující u jeho supermarketů. Na nákupní vozíky umístil cedule, že si budou muset řidiči před nákupem vyzvednou u pokladny obchodu parkovací hodiny. Limit pro bezplatné parkování je teď 90 minut. "Každá započatá hodina pak bude stát 100 korun," napsal portál Mapy.cz

"Více než 150 našich prodejen disponuje parkovacími závorami. Na většině z nich je nastaveno parkování zdarma po dobu 90 minut. Tato doba je podle našich zkušeností dostačující ke komfortnímu a ničím nerušenému nákupu. U některých prodejen ovšem není možné parkovací závory zřídit ať už z technologického, prostorového či legislativního důvodu. Tyto prodejny proto nabízejí parkování podmíněné využitím parkovacích hodin," sdělila TN.cz mluvčí společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Podle jejího vyjádření je hlavním cílem tohoto nového opatření zajistit dostatečné množství parkovacích míst pro zákazníky. "Tato místa totiž často zabírají dlouhodobě parkující řidiči," poznamenala mluvčí. Parkovací hodiny si může zákazník nechat pro další použití, může je tedy využít při dalších nákupech.

[chooze:article;value:567871]

​Také Ikea změnila systém parkování, zatím jen v pražském prodejně na Zličíně. "Celodenně odstavená auta v celém areálu Homeparku komplikují hledání volného místa k zaparkování. Proto je nyní nově používán parkovací systém. Parkování je zdarma na pět hodin, máte tedy spoustu času u nás v klidu a pohodlí nakoupit. Další hodiny jsou zpoplatněny 50 Kč/hodinu včetně předchozích pěti hodin," uvádí řetězec na webových stránkách

Zákazníky zároveň upozorňuje, že systém rozpoznává registrační značky, nelze jej obejít opakovaným vjezdem. Vedení řetězce chce tímto krokem zamezit tomu, aby parkoviště, které k prodejně náleží, obsadili na dlouhou dobu řidiči, kteří v prodejně nábytku vůbec nenakupují.

Akční cena je ta správná, tvrdí Češi. Stále více jich nakupuje pouze ve slevách (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.