Klárka ležela na zádech, křičela jsem. Žena popsala první minuty v pokoji smrti

Když v roce 2013 jela žena z Polska na dovolenou do Egypta, neměla tušení, že se stane klíčovou svědkyní vraždy. V noci 30. července jí Petr Kramný zaklepal na dveře a všechno se změnilo. Už pár vteřin poté, co otevřela dveře, jí bylo jasné, že z pohádkové dovolené se stala noční můra.

"Převlékla jsem se do noční košile a v tu chvíli jsem z vedlejšího pokoje uslyšela mužský hlas. Jednu hlasitě pronesenou větu. Vzápětí jsem uslyšela kroky na chodbě a někdo začal lomcovat klikou u dveří do mého pokoje," vzpomíná si na první okamžiky z tragické noci.

"Když jsem nakonec otevřela, uviděla jsem muže mezi 30 až 40 lety. Volal: 'Help!'. Šla jsem za ním do vedlejšího pokoje," dodala. Tehdy ještě neměla ani tušení, že do pokoje vstupuje s mužem, který bude už brzy odsouzený za dvojnásobnou vraždu.

[chooze:article;value:568056]

​Pohled, který se jí vzápětí naskytl, nevymazala z paměti ani 11 let po osudné noci. V pokoji smrti uviděla bezvládná těla Moniky a Klárky. "Na posteli blíže ke dveřím jsem uviděla blonďatou holčičku. Ležela na zádech s rukama roztaženýma kolmo k tělu. Na druhé posteli ležela žena ve věku asi 30 až 40 let, blondýnka, ruce měla položené podél těla," popsala.

"Vyděsilo mě to. Vyběhla jsem na chodbu a křičela jsem: 'Help, help!'. U bazénu jsem narazila na zaměstnance hotelu. Řekla jsem mu, že ve vedlejším pokoji asi někdo zemřel, že je potřeba pomoc," vzpomínala.

Vyšetřovatelé nejprve pracovali s verzí, že se Monika a teprve osmiletá Klárka otrávily. Soud ale nakonec případ označil jako dvojnásobnou vraždu. Petr Kramný si za zabití manželky a dcery odpykává 28letý trest ve věznici Mírov.

Dokumentární série Kauza Kramný mapuje všechno, co se vraždy týká:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.