Harrisová je oficiálně prezidentskou kandidátkou. Demokraté rozhodli

Kamala Harrisová si zajistila oficiální nominaci Demokratické strany do prezidentských voleb. Informuje o tom agentura AP. Straničtí delegáti ji podpořili v pětidenním on-line hlasování, přičemž pro Harrisovou hlasovalo 99 % delegátů. Formálně toto hlasování musí potvrdit ještě nadcházející sjezd.

Současná viceprezidentka Harrisová se do popředí v souboji o Bílý dům dostala poté, co z prezidentského klání odstoupil prezident Joe Biden. Její prezidentskou kandidaturu následně podpořily důležité osobnosti Demokratické strany, včetně někdejší hlavy státu Baracka Obamy. Oficiální jmenování se proto očekávalo, a to i proto, že neměla protikandidáta, jak upozorňuje portál Sky News.

[chooze:article;value:568097]

Spojené státy ale stále čekají na jméno nového demokratického viceprezidentského kandidáta. Hlavními adepty jsou podle televize CNN, guvernér Pensylvánie Josh Shapiro a guvernér Minnesoty Tim Walz. Dalším ve hře je také senátor z Arizony Mark Kelly. Kdo se nakonec spolu s ní objeví na volebním lístku, by Harrisová měla oznámit během úterý.

Harrisová má představit svého viceprezidenta. Kandidáti jsou tři:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.