Dvouletá dívenka zemřela v rozpáleném autě. Otec mezitím měl hrát videohry

V americké Arizoně zemřela v červenci dvouletá dívenka, kterou její otec nechal v rozpáleném autě. "Sedmatřicetiletý Christopher Scholtes policistům sdělil, že přijel domů a dvouletá holčička stále spala ve vozidle v autosedačce. Auto nechal nastartované na příjezdové cestě se zapnutou klimatizací a dítětem uvnitř," uvedla tamější policie.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Daily Mail (@dailymail)

"Matka nebyla doma, ale krátce po jejím příchodu objevila dítě ve vozidle, jež nebylo nastartované a klimatizace byla vypnutá," pokračovala policie. Přestože se snažila o resuscitaci, v nemocnici dítě prohlásili za mrtvé.

[chooze:article;value:567702]

Zatímco byla dcera zavřená v autě, měl podle vyšetřovatelů Scholtes doma hrát videohry, jak uvedla televize KPLC. Venku mělo mezitím být 42 °C. Podle záznamu z kamer byla holčička v autě zavřená více než tři hodiny.

Otec si měl navíc být vědom, že po půl hodině se motor auta automaticky vypne a s ním i klimatizace. Starší sourozenci mrtvé dcery údajně popsali, že je v autě nechával běžně. "Říkala jsem ti, abys je nenechával v autě. Kolikrát jsem ti to říkala?" psala Scholtesovi manželka cestou do nemocnice.

Pes v přehřátém autě vloni trpěl hodinu. Ze zoufalství rozkousal lahev s vodou (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.