Změna odloučí prince George od rodiny. Jde o záruku pro případ smrti

[chooze:gallery;value:28909]

Princ George oslavil před dvěma týdny 11. narozeniny. Zbývá tedy už ani ne rok, než pro něj začne platit tradiční pravidlo královské rodiny, které bude znamenat jeho oddělení od nejbližších, jak píše deník The Mirror.

Členové královské rodiny musí být zvyklí na řadu omezení, jako to, co mohou jíst nebo, jak se mají chovat na veřejnosti. Jedno z nich bude pro George platit od jeho 12 let a má zajistit to, že bude zabezpečen nástupce trůnu.

[chooze:article;value:566605]

Kvůli tomu za necelý rok přestane mladý princ létat společně se svým otcem, aby bylo zajištěno, že v případě letecké havárie přežije alespoň jeden přímý dědic trůnu. Stejné pravidlo platilo pro jeho otce Williama i dědečka Karla a babičku Alžbětu.

"Létali všichni čtyři, princ Charles, princezna Diana, princ William a princ Harry, dokud princi Williamovi nebylo 12 let. Poté musel mít samostatné letadlo. Pokud chtěli letět všichni společně, museli mít písemné povolení od Jejího Veličenstva," vzpomínal pro deník Hello! bývalý pilot Graham Laurie, který pracoval pro královskou rodinu.

Zatím se neví, jestli bude George létat odděleně od zbytku rodiny nebo se od ní odloučí William. Protože se však zřejmě může stát, že princezna Charlotte a princ Louis se nestanou pracujícími členy královské rodiny, bude možná moci cestovat se svými sourozenci a matkou, uvedl deník The Independent.

[chooze:article;value:566733]

Přestože je letecká doprava v dnešní době relativně bezpečná, už tři členové rodiny zemřeli při haváriích. Sestra prince Philipa, princezna Cecile, zahynula při havárii v roce 1937, strýc zesnulé královny, princ George, vévoda z Kentu, v roce 1942 a její bratranec, princ William z Gloucesteru, zemřel při letecké soutěži v roce 1972.

Kromě opatření při létání mají členové rodiny i další cestovní pravidla. Král má u sebe například neustále doktora a zásobu krve. V zemích, kde není možné se na zdravotnictví spoléhat, si krev vozí i William a Kate.

William a George si v červenci udělali den pro sebe. Nedopadl ale podle představ (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.