Významné výročí Lucie a Reye. Televizní noviny moderují už 25 let

[chooze:gallery;value:36831]

V pondělí večer uplyne 25 let od chvíle, kdy se na televizní obrazovce poprvé objevila populární moderátorská dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng. Oba tou dobou už měli s prací pro televizi nějaké zkušenosti, i když na jiných pozicích.

Rey pracoval na Nově od jejích začátků v roce 1994, a to jako moderátor Počasí, Lucie pak byla v roce 1999 pomocnou redaktorkou zpravodajství. Jejich přesun do hlavní zpravodajské relace zapříčinilo tehdejší stěhování TV Nova na Barrandov, odkud vysílá dodnes.

"Bylo to tehdy hodně narychlo. Já ani Lucka jsme tu nabídku nečekali. Pamatuju si, že tam byla velká nervozita z toho, jak to lidé přijmou," řekl pro TN.cz Rey.

[chooze:article;value:560253]

​Lucka zprvu nechtěla tomu, že bude Televizní noviny moderovat, ani věřit. "Když jsem tu nabídku dostala, koukala jsem se, kde je skrytá kamera," zavzpomínala při 30. výročí Novy. S moderováním totiž, na rozdíl od Reye, zkušenosti neměla.

Na přípravu přitom moc času nebylo. "Bylo nejisté, jestli se vůbec (z Barrandova, pozn. red.) začne vysílat. A pokud se začne vysílat, tak kdy. Nevěděli jsme, jestli máme měsíc, dva, tři, čtyři nebo pět," popsala překotný vývoj.

"Když vzpomínám na své první vysílání, tak cítím i po těch letech tu ohromnou trému, jakou jsem celé vysílání měla. Všechno naštěstí dobře dopadlo. Jsem šťastná, že z původních dvou letních měsíců se to trosku protáhlo," dodala.

Pro Reye pak nejde o jediné jubileum spojené se začátkem srpna. V pátek totiž oslavil 50. narozeniny.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.