Počasí chystá totální otočku. Teploty mohou atakovat i 35 °C, varuje ČHMÚ

Pondělí bude v tomto týdnu patřit k chladnějším dnům. Odpolední teploty se vyšplhají na 20 až 24 °C, a hlavně na východě Moravy a ve Slezsku bude deštivo. Během dne by ale mělo oblačnosti postupně od severozápadu ubývat a večer se vyjasní úplně.

​Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se už od úterý začne oteplovat. "Než ale v úterý odpoledne neměříme mezi 23 a 27 °C, nezapomeňte se úterní ráno dobře obléct. Čekají nás totiž ranní minima jen kolem 10 °C, v údolích, kde nebude během noci moc foukat, můžeme ráno naměřit klidně jen 8 °C," upozorňují meteorologové.

[chooze:article;value:566634]

​Ve středu vyletí teploty nad tropické hodnoty a odborníci předpovídají, že bude až 31 °C. K večeru ale začne přibývat oblačnosti, a hlavně v Čechách se objeví přeháňky nebo bouřky. "Ale zatím to na nějakou velkou zálivku rozhodně nevypadá. Srážek mnoho nebude," dodává ČHMÚ.

Čtvrtek se tak ponese ve znamení mírnějšího ochlazení. I přesto by se na jihu Moravy mohly teploty vyhoupnout i lehce přes 30 °C. Mírnějšího ochlazení si ale dlouho neužijeme, protože už v pátek se zase oteplí.  

I když si meteorologové nejsou zatím jisti, jak moc teplý vzduch se k nám o víkendu nakonec dostane, jedno ví určitě: "Tak jako tak, víkend bude velmi teplý, v nížinách tropický a slunečný". Předpokládají, že se teploty vyšplhají dokonce až ke 35 °C.

Meteoroložka Dagmar Honsová prozradila podrobnější výhled počasí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.