Nechutné záběry ze známé pekárny. Kontrola odhalila plíseň, hmyz i odpadky

[chooze:gallery;value:36897]

​Oblíbená pražská pekárna Bakeshop čelí skandálu. Kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) tam totiž odhalila děsivé podmínky, odkud se pečivo dostávalo na prodejní pult. Ze záběrů pořízených přímo v provozovně mrazí.

Pekárnou se měl prohánět hmyz a v chladicích zařízeních byla plíseň. Výrazně zanedbaný byl i úklid. Podlaha byla špinavá a hromadily se tam odpadky, protože prodejna neměla zařízený jejich odvoz. Kvůli zanedbanému prostředí hrozila kontaminace potravin.

[chooze:article;value:566194]

​Stav pekárny naštval i její zákazníky. Na sociální síti Instagram se ke zjištění SZPI několik z nich vyjádřilo. "Tak to mi vyrazilo dech. Můj velmi oblíbený podnik a tohle bych od nich teda nikdy nečekala," napsala jedna ze zákaznic. "A co teprve ty záchody, kde neuklízeli snad nikdy," dodala další. "Absolutně nechápu, jak majitel nebo provozovák může tohle dopustit," naštvala se jiná.

Inspekce nejprve kvůli nepřijatelné hygieně uzavřela výrobní prostory podniku. Po opakované kontrole ale zákaz uvolnila. "Ze středy na čtvrtek byla naše provozovna uzavřena, během této doby jsme odstranili všechny nedostatky a nyní jsme opět otevření. Nadále pracujeme na tom, aby bylo vše v pořádku," uvedla pekárna. 

Kontrola potravin v Plzni. Špekáčky s plísní i bedny shnilé zeleniny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.