Kandidát na prezidenta USA šokoval: Nechal jsem v parku mrtvého medvěda

Překvapivé přiznání v neděli učinil kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy mladší. Ten sám sebe označil za pachatele deset let starého incidentu z New Yorku. V roce 2014 tam podle svého doznání Kennedy nechal v Central Parku mrtvolu medvíděte.

Nezávislý kandidát původně zdechlinu objevil na silnici v údolí řeky Hudson několik desítek kilometrů od metropole. Šelmu pravděpodobně srazil jiný řidič. Když si Kennedy mrtvého medvěda prohlédl zblízka, rozhodl se jej naložit do kufru svého auta a odvézt jej do New Yorku.

Mrtvé zvíře chtěl původně zpracovat. "Strčil jsem ho do dodávky s tím, že ho stáhnu z kůže. Byl ve velmi dobrém stavu. Maso jsem si chtěl schovat do mrazáku," řekl podle portálu CNN Kennedy mladší.

[chooze:article;value:566362]

​To už ale nestihl. Spěchal totiž na letadlo a medvěda by tak nestihl zpracovat. Rozhodl se proto jej pohodit v jednom z nejfrekventovanějších míst v New Yorku. "Řekl jsem tehdy kamarádům, že bychom ho měli hodit do Central Parku a naaranžovat to tak, aby to vypadalo, jako že ho srazil cyklista. Všem nám to přišlo hrozně legrační," tvrdil Kennedy mladší.

Místo toho však spustil rozsáhlé pátrání. "Hned druhý den byl ten medvěd ve všech zprávách. Tehdy jsem zpanikařil, protože jsem se bál, že mě u toho někdo viděl nebo že jsem tam nechal otisky," dodal prezidentský kandidát.

Policie hned po objevení zjistila, že medvěd zahynul po úderu tupým předmětem, ale na to, jak se dostal do Central Parku, však naštěstí pro Kennedyho mladšího nepřišla. Záhada na své vysvětlení čekala deset let.

Pro Kennedyho mladšího, který je synovcem prezidenta Johna F. Kennedyho, nejde o první z bizarních skandálů. Jak připomíná portál Guardian, nezávislý kandidát je zatvrzelým odpůrcem očkování. Letos v květnu také oznámil, že mu lékaři v mozku nalezli parazitického červa, který pozřel část jeho mozkové hmoty a následně uhynul. Z tohoto zdravotního problému se však už zotavil, parazit naštěstí uhynul dříve, než se stihl rozmnožit.

Kandidáti na prezidenta Donald Trump a Kamala Harrisová se přou kvůli debatě. Každý chce přijít jindy a jinam:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.