Jako by tam něco hnilo. Polská turistka poskytla svědectví o vraždě Kramných

"Za zcela nestandardní je nutno označit jednání obžalovaného Petra Kramného, který po nálezu mrtvých těl nejprve zatelefonoval své matce a až následně na její radu vyběhl ven z pokoje a přivolal pomoc ze sousedního pokoje, avšak o nic dalšího se již nestaral," popisuje mimo jiné skoro 160stránkový rozsudek Vrchního soudu v Olomouci z 1. června 2016.

Ten řešil odvolání Petra Kramného proti dřívějšímu rozsudku Krajského soudu v Ostravě. Významnou roli v něm hraje i svědectví polské turistky Magdaleny I. z vedlejšího pokoje. Žena vystupuje také ve třetí části dokumentární série Kauza Kramný, která vyšla v pátek 2. srpna na platformě Voyo.

Turistka byla osudnou noc už převlečena do noční košile, vyrušil ji ale hlas ze sousedního pokoje. "Vzápětí jsem uslyšela kroky na chodbě a někdo začal lomcovat klikou u dveří mého pokoje," uvádí polská turistka s tím, že Kramný měl vykřikovat "Help!", tedy anglicky žádal o pomoc. 

[chooze:article;value:567045]

"Na posteli jsem uviděla blonďatou holčičku. Ležela na zádech s roztaženýma rukama kolmo k tělu. Na druhé posteli ležela žena ve věku asi 30 až 40 let, blondýnka. Ruce měla položené podél těla. Na podlaze mezi postelemi ležela láhev od Coca Coly, z jedné třetiny naplněná tekutinou. Vedle ní byla skvrna stejné barvy," upozornila v dokumentární sérii na Voyo Magdalena I.  

Následně vyběhla z pokoje shánět hotelového zaměstnance, a když se vrátila, vyděsil ji hrozný smrad. "Jako by tam něco hnilo," upozornila polská turistka.

Podle odbornice na řeč těla Elišky Landovské Kramný v dokumentární sérii na Voyo působí dojmem, že mu na dceři Klárce a manželce Monice nezáleželo.

"On hovoří hlavně o sobě, a nikoli o své dceři a ženě, které přišly o život. A jde mu o jeho pocity. Když někdo přijde o svou nejbližší rodinu, mluví většinou o ní, a ne o sobě," uvedla pro TN.cz nedávno Landovská.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.