Trump a Harrisová se přou kvůli debatě. Každý chce přijít jindy a jinam

Voliči ve Spojených státech se letos přesvědčili o tom, jak důležitou roli předvolební debaty můžou hrát. Ta červnová mezi Donaldem Trumpem a Joem Bidenem přiměla současného prezidenta kampaň ukončit.

Aktuální kandidáti, Harrisová a Trump, dlouhodobě tvrdí, že se jeden druhému nebojí postavit. Protože ale vědí, o jak důležitý moment jde, chtějí si pro sebe vyjednat dobré podmínky. Jako třeba pořadatelskou televizi.

[chooze:article;value:567819]

"Domluvil jsem se s Fox News na debatě s Kamalou Harrisovou ve středu 4. září. Debata byla dříve naplánována proti spícímu Joeu Bidenovi na ABC, ale byla zrušená, protože se Biden nebude účastnit," oznámil Trump. 

Televize ABC ovšem zatím nepotvrdila, že by debatu plánovanou na 10. září zrušila. Kamala Harrisová s ní podle svých slov naopak stále počítá a chce se s Trumpem setkat tam. Nabídku Fox News zatím nepřijala.

"Donalde, doufám, že si ještě rozmyslíš, zda se se mnou setkáš na pódiu při debatě, protože jak se říká, jestli mi chceš něco říct, řekni mi to do očí," vzkázala.

[chooze:article;value:567572]

Fox News je ve Spojených státech dlouhodobě vnímaná jako více konzervativní stanice, na ABC zase někteří nahlíží jako na liberálnější médium. Ať už bude debata kdekoliv, řada Američanů by ji ocenila.

Pokud se debata uskuteční, bude jedním z nejsledovanějších okamžiků kampaně. A dost pravděpodobně také prvním a možná jediným momentem, kdy se kandidáti Trump a Harrisová setkají osobně.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.