Překvapivý konec pohádkové výhry. Jackpot v loterii mi zničil život, říká muž

Výherce si anonymně na sociální síti Reddit postěžoval, že ačkoli si díky pravidelné výplatě v přepočtu až 12 milionů korun nemusí dělat starosti s penězi, zničila výhra jeho vztah s rodinou a přáteli. Na jeho příběh upozornil web deníku Daily Mirror.

"Nemám přátele ani rodinu, protože jsem je odmítl finančně podporovat," napsal. "Velmi rádi mě požádali o peníze na nákup vysavače nebo na spravení zubů, nenapadlo je ale vzpomenout si na mé narozeniny. Měli pocit, že mají na moje peníze právo," dodal.

"Hlavní zradou bylo, když mě zaprodali tím, že kamarádům a rodině řekli, že jsem vyhrál v loterii a rozdávám peníze. Všichni zmizeli, když jsem řekl, že jim nedám peníze a ať mě o ně nežádají," popsal.

[chooze:article;value:566717]

Peníze podle něj změnily, jak se k němu lidé chovají. Bez těch, kteří je po něm chtěli, je mu údajně lépe.

Není to ale jediným negativem velké výhry. "Chtěl jsem se naučit boxovat, cestovat, ale nikdy jsem to nedotáhl do konce. Výhra v loterii ze mě udělala kverulanta," poznamenal. Na začátku navíc udělal chybu, když si kupoval drahé oblečení. V mikině za asi 500 korun je spokojenější než v košili za 10 tisíc.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.