Tragédie na Kanárech neberou konce. Dalšího turistu našli mrtvého

Pátrání po dalším turistovi na Kanárských ostrovech skončilo tragicky. Tamní úřady potvrdily, že na ostrově El Hierro objevily ostatky turisty, který se ztratil 16. července, píše web Canarian Weekly.  

Jedná se o Dustina Marcuse, 46letého turistu z Maďarska. Poslední dva týdny po něm bylo vyhlášeno intenzivní pátrání, na kterém se podílel i speciálně organizovaný tým horských záchranářů.

Tělo nakonec pátrací tým objevil v odlehlé venkovské oblasti ostrova, která je známá pro svůj drsný, divoký terén a sopečné rokle. Přesnou příčinu Marcusovy smrti španělské úřady neuvedly. Vyjádřily ale vděk všem, kteří se na pátrací akci podíleli, a zdůraznily, že hledání pohřešovaných osob v těchto místech velmi komplikuje obtížný terén.

[chooze:article;value:567588]

Jak připomíná deník Mirror, v poslední době se na Kanárských ostrovech jedná už o druhou tragédii. 15. července bylo na ostrově Tenerfie nalezeno tělo 19letého britského turisty Jaye Slatera, po kterém úřady pátraly 29 dní.

Slater beze stopy zmizel v údolí Masca 17. června. Pátrali po něm policie, týmy horských záchranářů se psy, drony, vrtulník i soukromí britští detektivové, které si najala jeho rodina. Osudným se mu stal drsný horský terén, jeho tělo bylo objeveno v jedné z roklí.

Na dovolené na Tenerife zemřel v dubnu český turista. Osudnými se mu staly obří vlny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.