Hygienici na Vysočině kontrolují stánkaře. Narazili na řadu pochybení

"Dobrý den, my jsme z Krajské hygienické stanice a udělali bychom si u vás kontrolu," začínají hygienici u jednoho ze stánků. Kontrolovali etikety i další záležitosti u potravin.

Na telčském festivalu rozhodně ne všichni stánkaři měli vše v pořádku. "Byly odhalena lehká pochybení v dokumentaci, která provozovatel musí doplnit," řekla ke kontrole zmíněného stánku mluvčí Krajské hygienické stanice Vysočina Jana Böhmová.

[chooze:article;value:566194]

​Hůře to dopadlo ve vedlejším stánku. Také tam neměli v pořádku dokumentaci, a navíc utopenci a nakládané hermelíny nebyly správně skladovány. Majitel je měl v kyblíku od majonézy. Že by ale měl problém, popíral.

Různá pochybení našli u osmi z kontrolovaných stánkařů. Rozdat za ně ve správních řízeních mohou i několikatisícové pokuty. "Sledujeme provozní hygienu, čistotu provozních ploch ochranných pomůcek při manipulaci s potravinami," přiblížila Böhmová.

[chooze:article;value:566491]

​Za poslední měsíce jen na Vysočině hygienici provedli na 170 kontrol rychlých občerstvení. Problémy našli u 13 provozovatelů. Ještě hůře tam ale dopadají letní kontroly zmrzlinových stánků. Z 25 kontrolovaných zmrzlin více než polovina nevyhověla hygienickým standardům.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.