Při nehodě zemřel táta a děti bojují o život. Nepřežil ani údajný viník (†20)

Stalo se to před týdnem po půl jedenácté v noci. Mladíci v autech se podle všeho rozhodli, že si v ostrém provozu u Doks otestují limity svých aut a řidičských schopností.

U obce Obora jeden z nich vjel do protisměru a smetl dodávku, ve které jela pětičlenná rodina se psem. Ničivý náraz zabil otce a psa, těžce zranil matku. Jejich tři děti v pražských nemocnicích bojují o život. Rodina se s nimi vracela po večerní besídce z ukončeného dětského tábora.

[chooze:article;value:567515]

​"Na místě bylo šest zraněných. Všichni byli v kritickém stavu," informuje Petr Matějíčka, vedoucí dispečinku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

 "Vyprošťovali jsme dvě zaklíněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti," uvádí Radek Hon, mluvčí hasičů Libereckého kraje.

"Liberecká nemocnice nás informovala o tom, že v úterý odpoledne zemřel dvacetiletý pacient, kterého tam transportovali od tragické nehody minulý čtvrtek u obce Obora," uvádí mluvčí policie pro Liberecký kraj Ivana Baláková.

Kriminalisté nehodu stále dokumentují a k jejímu vyhodnocení si vyžádali i znalecké posudky z oboru zdravotnictví i toxikologie. A stále žádají veřejnost o záznamy z palubních kamer. Po ukončení vyšetřování zřejmě rozhodnou o odložení případu kvůli smrti pravděpodobného viníka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.