Policie pátrá po Richarovi (61). Má Alzheimera a může být agresivní

Richard Švojgr odešel z Alzheimer centra ve středu kolem šesté hodiny večer. Od té doby jej nikdo neviděl. "Z důvodu Alzheimerovy nemoci se pohřešovaný špatně orientuje v prostoru a čase. Mobilní telefon u sebe nemá," uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Muž u sebe v době odchodu neměl ani své léky. V případě, že si je nevezme, se jeho zdravotní stav zhoršuje a může být i agresivní. "Do pátrací akce se okamžitě po přijetí oznámení zapojilo několik policistů, strážníků. Policisté do pátrání zapojili i psovoda se služebním psem," dodala Scheeweissová.

[chooze:article;value:567451]

Zatím se ale policistům muže najít nepodařilo. Proto prosí o pomoc i veřejnost. "Pohřešovaný je asi 190 cm vysoký, hubené postavy. Má krátce střižené šedé vlasy, šedivé vousy, modré oči a nosí dioptrické brýle. Aktuálně má odřeninu nad okem a na bradě. Na sobě měl oblečené kraťasy a zelené tričko," uvedla mluvčí.

"Pokud pohřešovaného muže uvidíte, obraťte se na policisty na lince 158. Za informace, které by pomohly s jeho nalezením, děkujeme," doplnila.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.