Zemřel významný člen královské rodiny. Truchlí hlavně Harry a William

Robert Fellowes se narodil v Norfolku v roce 1941. Vystudoval Eton College a poté se připojil ke Skotské gardě na krátkou vojenskou službu, jak uvádí deník Sun. Poté vstoupil do bankovního sektoru.

Jedním ze zásadních momentů Fellowsova života byl sňatek s Jane Spencerovou, sestrou princezny Diany. Následně byl přijat do královské domácnosti jako asistent soukromého tajemníka královny.

[chooze:article;value:567027]

Jeho kariéra v této pozici postupně stoupala, až se v roce 1990 sám stal tajemníkem Alžběty II. Pomohl jí projít zejména složitým rokem 1992, který, jak připomíná Daily Mail, královna označila za "annus horibilis" (v překladu "strašný rok").

V té době se totiž princ Charles (dnes král Karel III.) rozhádal s princeznou Dianou, a i další královniny děti oznámily rozchody se svými partnery – princ Andrew se rozvedl se svou manželkou Sarah, princezna Anna pak s manželem Markem. Navíc vzplál Windsorský hrad a proti královské rodině se postavilo veřejné mínění.

[chooze:article;value:552564]

Během svého působení po královnině boku musel Fellowes čelit obvinění Mohameda Al Fayeda, že se podílel na spiknutí, které mělo za cíl usmrtit jeho syna Dodiho a princeznu Dianu. Pár zahynul během havárie v pařížském tunelu v roce 1997. "Hluboce jsem ji miloval, byla to velmi dobrá osoba," řekl.

V pozici tajemníka vydržel do roku 1999. Za své služby obdržel od Alžběty II. medaili a byl jmenován baronem. Následně zaujal své místo ve Sněmovně lordů.

Robert Fellows zemřel v úterý 29. července ve věku 82 let. Zanechal po sobě manželku a tři děti. Jeho dcera Laura Jane je kmotrou princezny Charlotte.

William a George si udělali den pro sebe. Nedopadl ale podle představ (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.