Vozíčkář hazardoval se životem na rušné silnici. Zabývá se tím policie

Silnice mezi Jičínem a Novou Pakou je plná zatáček a taky aut. Jezdí se tam rychle. Vozíčkář, který se na komunikaci vyskytoval, proto nepochybně riskoval se svým životem.

"Případ se stal v pátek 26. července o půl jedné odpoledne v době dopravní špičky," upřesňuje policejní mluvčí Martina Jandová.

[chooze:article;value:516586]

​Když video viděli dopravní experti, polil je studený pot. Jako zjevení působil muž s vozíkem i pro handicapované.  

"Ten vozík pořádně nebrzdí a ani nedosahuje takovou rychlost, aby v případě potřeby zrychlil," upozorňuje Igor Sirota z Ústředního automotoklubu České republiky.

Video děsí i celoživotního vozíčkáře Vojtěcha Buhra z Pardubic. "Dost bizarní, já bych do toho nešel, to je docela hazard," kritizuje Buhr.

Vozík ani není moc stabilní a snadno se může rozkymácet. Vozíčkář je ale podle zákona chodec, když už musí někam jet, měl by se držet co nejvíc při straně silnice. To však případ vozíčkáře z Jičínska nebyl. Policie případ vyhodnocuje.

Podobný risk předvedl před lety i člověk, který jel na dálnici D1 u Prahy za tmy a za deště na elektrické tříkolce. S prakticky neviditelným strojem prý tehdy mířil na čerpací stanici pro benzín do kanystru.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.