Bagr překopl plynovou trubku v Liberci. Lidé mohli zpět domů až pozdě v noci

Stalo se to v ulici Sadová v centru města. Bagr při výkopových pracích poškodil středotlaké plynové potrubí. Do vzduchu proudilo vysoké množství zemního plynu. Na místo okamžitě vyrazili hasiči a také havarijní služba. Ti prostor z bezpečnostních důvodů okamžitě uzavřeli. Hledali místo, kde bude možné přívod plynu uzavřít a měřili koncentrace plynu v ovzduší.

"Zavřít to středotlaké vedení se dlouho nedařilo, takže byla evakuována část budov v okolí. Do dané oblasti bylo odesláno přibližně 25 000 SMS zpráv, které informovaly o dění na místě a o tom, že vlastně nebezpečí nehrozí. Na místo jsme přistavili evakuační autobus, který zajistil zázemí pro 20 evakuovaných osob," shrnul mluvčí libereckých hasičů Radek Hon.

[chooze:article;value:544560]

​"Od tří hodin se nemůžeme dostat do baráku, evakuovali nás a vypadá to tak do 23:00 podle posledních informací. Budeme tady čekat v autobuse. Máme všechno, máme vodu, donesli nám jídlo," popsal jeden z evakuovaných. Domů se lidé dostali až půl hodiny před půlnocí. Opravy poškozeného vedení plynu budou nyní pokračovat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.