William a Kate mají strach o své děti. Vydali srdceryvné prohlášení

[chooze:gallery;value:34676]

​Velkou Británií otřásla v pondělí tragická událost. 17letý útočník zavraždil dvě děti a zranil dalších devět lidí při "zuřivém" útoku nožem na tanečním workshopu s tématem Taylor Swift v Southportu. Dalších šest dětí zůstává podle Independent v kritickém stavu. 

"Jako rodiče si ani nedokážeme představit, co dnes prožívají rodiny, přátelé a blízcí zabitých a zraněných v Southportu. Posíláme svou lásku, myšlenky a modlitby všem účastníkům tohoto strašného útoku," uvedli William s Kate ve společném prohlášení, které sdíleli na síti X

"Děkujeme také záchranářům, kteří navzdory tomu, že se setkali s nejstrašnějšími scénami, prokázali soucit a profesionalitu, když je jejich komunita nejvíce potřebovala," dodali William s Kate.

[chooze:article;value:564954]

​​K incidentu se vyjádřil i král Karel III. s královnou Camillou. "Moje žena a já jsme byli hluboce šokováni zprávou o dnešním naprosto otřesném incidentu v Southportu. Posíláme upřímnou soustrast, modlitby a nejhlubší soucit rodinám a blízkým těch, kteří tak tragicky přišli o život, a všem, kterých se tento skutečně otřesný útok dotkl," uvedl britský král v prohlášení

Policie podle BBC zatkla mladíka podezřelého z vraždy a pokusu o vraždu. Jeden svědek popsal scénu jako "strašnou" a řekl, že nikdy nic podobného neviděl. Taneční lekce se účastnily děti ve věku od šesti do deseti let. Motiv útoku zatím policie nezjistila. V nemocnici zůstávají i dva dospělí, kteří se statečně snažili chránit napadené děti.

Hart Street v Southportu, kde došlo k tragédii:

Účast princezny Kate na Wimbledonu rozebrala novinářka Barbora Koukalová:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.