Brutální nehoda na D7. Dálnici zablokovala srážka náklaďáků a dodávky

[chooze:gallery;value:36826]

​Středočeští hasiči zasahují u dopravní nehody na 17. kilometru dálnice D7 u obce Knovíz, kde se nákladní auto srazilo se dvěma dodávkami. "Směr na Prahu je zcela neprůjezdný," informují hasiči na síti X.

"Řidič nákladního auta se zařazoval do jízdního pruhu, kde byly dvě dodávky údržby silnic," řekla TN.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

"Na místě došlo ke zranění jedné osoby a velkému úniku provozních kapalin. Odklízení následků nám zabere delší dobu," doplnili hasiči. Policie odklonila dopravu.

"Dodávka je naložena na odtahovém voze, nákladní automobil je vytažen zpět na komunikaci," napsali hasiči po poledni. "Vše je naloženo a začínáme s úklidem dálnice," dodali později.

[chooze:article;value:566926]

Jde už o druhou vážnou dopravní nehodu, která se stala v úterý ráno ve Středočeském kraji. Nehoda dodávky a nákladního auta na Benešovsku zastavila provoz po šesté hodině na dálnici D1 ve směru na Brno. 

"Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému," sdělila TN.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Pro zraněného řidiče dodávky přiletěl vrtulník. Zranil se i jeho spolujezdec. 

​"Dálnice je uzavřena. Jakmile to okolnosti dovolí, bude alespoň částečně zprůjezdněna," doplnila mluvčí pár minut do osmé hodině. Na místě probíhala dokumentace nehody, a to i za pomoci dronu. Dálnici se částečně podařilo zprůjezdnit po deváté hodině.

Dálnici D1 musejí kvůli nehodě zcela uzavřít. Směr na Brno stojí (26/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.