Zásilkovna chystá velkou změnu. Usnadní život jedné skupině lidí

Změny čekají Z-BOXy společnosti Packeta po celém česku. Instalovat na ně začala klávesnice, které umožní vyzvednutí zásilky i bez mobilní aplikace. "Věříme, že tuto novinku ocení lidé, kteří se nekamarádí s chytrými telefony nebo jej zkrátka nemají po ruce," řekl ředitel sítě výdejních míst a Z-BOXů David Soukup.

Doposud potřeboval každý zákazník pro vyzvednutí balíku mobilní aplikaci, přes kterou si otevřel příslušnou přihrádku. Teď bude stačit znát šestimístný kód, který najde v e-mailu, SMS zprávě nebo ve zmíněné aplikaci.

[chooze:article;value:528312]

"Momentálně instalujeme klávesnice primárně ve velkých městech a jsme na čísle zhruba 1 000 instalací v Česku, Maďarsku a na Slovensku," dodal Soukup. Do konce roku by se klávesnice měla objevit na všech. Změna podle něj vychází ze zpětné vazby od zákazníků. Možnost otevření boxu přes aplikaci chce společnost zachovat, a zákazníci si tak můžou vybrat.

S možností vyzvednutí bez speciální aplikace Zásilkovna kopíruje řešení konkurence. Pomocí PIN kódu totiž už nyní zákazníci vyzvednou zásilky z výdejních boxů PPL, DPD nebo Alza.

Budoucnost nákupů v Česku? Místo kurýrů by mohly zásilky doručovat drony (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.