Výbuch v obří německé chemičce: 14 lidí je zraněných, v továrně vypukl požár

Hlasitý výbuch otřásl v pondělí ráno německým Ludwigshafenem. Ozval se z tamní továrny na výrobu chemikálií BASF, která je jednou z největších továren svého druhu v Německu. Podle portálu Tagesschau byla zasažena jižní část areálu továrny.

Svědci požáru mohli zahlédnout kouř z hořící fabriky i několik kilometrů daleko. Při samotném výbuchu se mělo zranit 14 lidí. Nikdo z nich naštěstí neutrpěl vážnější poranění, která by je ohrožovala na životě.

[chooze:article;value:550068]

​Hasičům se už podařilo dostat požár pod kontrolu. Krátce před třetí hodinou odpoledne podle portálu Bild oznámili, že je uhašen. Radnice se původně obávala, že se do vzduchu dostaly škodliviny, a doporučila obyvatelům okolí zavřít okna. To se naštěstí nepotvrdilo, a poplach je tak u konce.

Není to poprvé, kdy chemičkou v Ludwigshafenu otřásla exploze. V roce 2016 při takové události zemřeli dva lidé. V závodě BASF na předměstí Ludwigshafenu se také odehrála jedna z nejtragičtějších nehod v chemickém průmyslu, při které v roce 1921 zemřelo více než 500 lidí. 

V Ostravě explodovala nádrž v chemické továrně. Jeden člověk se zranil (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.