Většina Čechů stráví dovolenou v tuzemsku. Musí si za ni ale připlatit

Podle poslední analýzy agentury CzechTourism plánuje více než 60 % Čechů strávit svou dovolenou v tuzemsku. Nejčastěji vyrážejí do jižních Čech a na jižní Moravu. Více než třetina z nich pak lokality kombinuje, takže během léta chce navštívit více míst.

Svou dovolenou tráví chozením po památkách, atrakcích a doplňují to lehčími sportovními aktivitami. Češi milují pěší turistiku a chválí si kvalitní pěší značení. Také stále více lidí zkouší adrenalinové sporty, jako jsou horolezectví, bungee jumping nebo vodní sporty.

[chooze:article;value:561964]

​Nadpoloviční většina Čechů plánuje vyrazit na dovolenou autem nebo na motorce. Tento rok preferují především ubytování v penzionech. Většinou stráví na dovolené v tuzemsku deset dní.

Za letošní dovolenou v tuzemsku plánují Češi utratit více než loni. V průměru asi 9 284 Kč na osobu, což je o tisícovku více než minulé léto. Nejvíce utratí za ubytování a stravování v restauracích.

Přestože mnoho Čechů letos zvolilo pro svůj odpočinek Česko, zájem o zahraniční dovolené neklesá. Nejčastěji Češi vyráží k moři, a to do Chorvatska a Řecka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.