Putin ostře vyhrožuje. Chce rozmístit střely, které by mohly zasáhnout Západ

Rusko rozmístí zbraně, které by dokázaly zasáhnout Západ. S takovým tvrzením přišel tamní prezident Vladimir Putin, podle kterého se Moskva k takovému kroku přikloní ve chvíli, kdy Spojené státy americké umístí své zbraně v Německu, píše agentura TASS.

Reagovat tak měl právě na souhlas Německa, že USA budou moct rozmístit střely s dlouhým doletem a hypersonické rakety na jejich území. Rozmístění má být podle US News jen dočasné a platit má od roku 2026.

[chooze:article;value:566662]

​"Pokud Spojené státy takové plány uskuteční, budeme to považovat za ukončení jednostranného ruského moratoria na rozmísťování zbraní krátkého a středního doletu," řekl Putin.

"Doba letu k cílům takových raket, které mohou být v budoucnu vybaveny jadernými hlavicemi, bude si deset minut," dodal Putin s tím, že Rusko by mohlo obnovit výrobu raket středního a kratšího doletu s jadernou schopností a poté zvážit, kde všude je rozmístí.

Rusko se už dříve nechalo slyšet, že by rozmístění amerických zbraní v Německu pro něj bylo nepřijatelné. Podle Německa jde ale naopak o nezbytný krok, který má sloužit hlavně k odstrašení Ruska. USA uvedly, že tak chtějí splnit svůj závazek vůči NATO a evropské obraně.

Jižní Korea zvažuje dodávky zbraní na Ukrajinu. Velmi velká chyba, varuje Putin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.