Ed Sheeran pobláznil Hradec. Jeho show na otočném pódiu byla plná hitů a efektů

Na hodinkách je 20:15 a třiatřicetiletá megastar se do toho rovnou opřela. Kolem ní šlehaly plameny. Kytara v ruce a na tričku nápis českého krajského města. Padesátitisícový dav je ve varu. "Je to krásný, líbí se mi to. Je sympatický, hezký," říkají nadšené fanynky.

Dívky přijely z Liberce a na z veder ještě zahřáté betonové ranveji si sundaly body. "Jsme z hor, na nás je tady velké teplo," smějí se. Nejmladší fanynku měl v sobotu britský písničkář v Olomouci, je jí osm měsíců.

"Poslouchám ho v rádiu s kamarádkou, jsme se dohodly, že vyrazíme. Písničkář, který má super texty líbí se mi to," nechali se slyšet v Hradci další jeho fanoušci.

[chooze:article;value:565974]

"Takhle velkou samostatnou show jsme tady neměli," poznamenal organizátor koncertu Michal Thomes. "Mámě udělaný speciální koridor jenom pro něj, 250 zaparkovaných kamionů," dodal.​

Britský písničkář Ed Sheeran začínal jako kytarista, takže od organizátorů dostal skládací kytaru, tu hned ale zabavila ochranka. "Přišli dva manažeři, nechali si vysvětlit, jak to na rentgenu funguje," nechal se slyšet organizátor.  .

Žádné speciální požadavky prý tenhle zpěvák neměl. Co potřebuje, to si vozí stejně s sebou, tedy kuchaře, asistenty i stylisty. Za nedalekým plotem měl Sheeran zázemí, jeho tým tvořilo 150 lidí a podle informací televize Nova jen za jídlo utratí denně stovky tisíc korun.

Hlavní důraz se ovšem kladl na speciální pódium. Stavělo se tři týdny a otáčelo se ve chvíli, kdy zpěvák sešlápne pedál. "Museli jsme tady srovnávat hektar plochy, aby tam nebyl výškový rozdíl větší než 15 centimetrů, dostali jsme pochvalu, že jsme to srovnali na dva centimetry," upřesnil Thomas.

Další megakoncert se konal na letišti v neděli ve stejnou dobu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.