Zemřela úspěšná mladá sportovkyně. Bylo jí pouhých 31 let

Ve věku pouhých 31 let zemřela bývalá slovenská reprezentantka v moderní gymnastice Jana Duchnovská. Podle zjištění deníku Zoznam přišla o život při tragické nehodě. Její smrt zasáhla nejen rodinu a přátele, ale i její sportovní svěřence a fanoušky.

Byla zakladatelkou gymnastického klubu Gaja Košice, který pod jejím vedením trénoval mnoho gymnastických nadšenců. "Rádi bychom zachovali její odkaz a pokračovali v jejím díle," uvedl klub, který o její smrti informoval.

[chooze:article;value:565601]

​Sama začala s gymnastikou už jako malá. "Janka byla odmalička fascinovaná krásou a elegancí gymnastiky. Rychle se ukázalo, že měla výjimečný talent na gymnastiku a lásku k ní," uvedla Slovenská gymnastická federace.

Díky svému talentu a schopnostem se jí vedlo i na soutěžích. Stala se seniorskou reprezentantkou v moderní gymnastice a svou rodnou zemi reprezentovala na mistrovstvích Evropy i světa. "Svojí neúnavnou prací a vášní pro gymnastiku se stala vzorem pro mnoho mladších gymnastek. Nikdy se nezastavila, i když čelila novým výzvám, vždy se snažila jít dopředu," dodává federace.

Poslední rozloučení s nadanou sportovkyní se uskuteční v úterý 30. července v 10 hodin v Obřadní síni AVE na veřejném hřbitově v Košicích.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.