Perfektní rodinná dovolená: Rady a tipy

Pečlivé plánování

Základem je plánování a jasný itinerář. Promyslete si, kam chcete jet, co chcete vidět a zažít. Pokud máte malé děti, vybírejte destinace s dostatečným množstvím aktivit i pro nejmenší. Existuje mnoho rodinných hotelů, které nabízejí dětské kluby. Cestovní kancelář Blue Style nabízí hotely s animačním programem Croco Club, kde se o děti postarají čeští animátoři. Hotely s aquaparky jsou pro rodiny s dětmi také skvělou volbou.

Buďte připraveni na nečekané

I s perfektním plánem je důležité zůstat flexibilní a být připraven na neočekávané situace. Věci se nemusí vždy vyvíjet podle plánu, proto zachovejte klid. V destinaci jsou delegáti připraveni vám poradit. Nezapomeňte si přibalit základní léky a náplasti, stravujte se racionálně a chraňte se před sluncem. Pamatujte, že hlavním smyslem dovolené je především odpočinek a kvalitně strávený čas s rodinou.

Let s dětmi? Žádný problém

Let s malými dětmi lze snadno zvládnout. „Připravte dětem hračky, knihy nebo tablet s oblíbenými pohádkami a hrami. Ujistěte se, že máte dostatek svačin a pití, nezapomeňte ani na pochoutky. Pro větší pohodlí během letu přibalte deky a polštářky,“ radí expertka na cestování Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Dovolená pro celou rodinu

Dovolená pro celou rodinu může být úžasným způsobem, jak strávit kvalitní čas s vašimi blízkými a vytvořit si tak nezapomenutelné zážitky. Snažte se naplánovat aktivity, které budou zajímavé pro všechny věkové skupiny. Může se jednat o procházky v přírodě, prohlídky historických památek nebo odpočinek na pláži. V nabídce CK Blue Style najdete různé typy výletů – od návštěvy zoo, která potěší nejmladší členy rodiny, až po potápění pro ty starší.

Desatero pro vaši dovolenou

Na závěr nesmíme zapomenout na Desatero pro vaši dovolenou. Jde o praktické rady, které doporučujeme si předem prostudovat. Nejdůležitější body naleznete níže:

  1. Zkontrolujte platnost cestovních dokladů a udělejte si jejich kopie.
  2. Kromě platební karty si vezměte i hotovost (eura nebo dolary).
  3. Při návštěvách náboženských a kulturních památek přizpůsobte oblečení místním tradicím a zvyklostem.
  4. Respektujte místní zákony a tradice.
  5. Registrujte se do systému DROZD a všude uvádějte aktuální kontakty.

Díky těmto radám si užijete bezstarostnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků s celou rodinou.

Hotel Calimera Delfino Beach Resort & Spa v tuniském Hammametu nabízí moderní wellness centrum, bazény a lehátka se slunečníky zdarma. K dispozici jsou animační programy a spousta sportovních aktivit. Elegantní pokoje s výhledem na moře nebo do zahrady a prvotřídní kuchyně v hotelových restauracích zaručují dokonalý relax.

Hotel Radisson Blu Palace Djerba je díky svým vynikajícím službám a aktivitám pro děti ideální volbou pro rodinnou dovolenou. Stylové pokoje s balkony nabízí úchvatné výhledy, zatímco lázně, fitness centrum a bazény poskytují maximální pohodlí. Gastronomické zážitky v hotelových restauracích vás nadchnou místními i mezinárodními specialitami.

Přejeme vám klidnou a pohodovou dovolenou!

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.