Zetor v Česku v podstatě končí. Desítky lidí dostanou výpověď

Před deseti lety zaměstnával Zetor 800 lidí. Na začátku letošního roku jich bylo 300, na konci roku jich měla zůstat pouhá stovka. Od roku 2020 totiž klesaly firmě zisky, a tak byla továrna už dlouhodobě nucena utlumovat výrobu.

111 lidí, a to z výroby i kanceláří, kteří dostanou v červenci výpověď, odejde na konci září s odměnou ve výši dvou měsíčních platů, firma je totiž ještě bude potřebovat na výrobu náhradních dílů.

Vlastní výroba teď ještě funguje v tzv. ozubárně, podle odborů skončí od příštího roku, pak už se bude údajně jen montovat z dodaných dílů odjinud. Vedle montáže zůstanou v Zetoru lidé z marketingu, obchodu a vývoje. Hlavní výroba by se měla přesunout do Indie, kde má Zetor Tractors svoji pobočku.

[chooze:article;value:560730]

Výroba v Brně by tak měla zcela zaniknout, hlavní hala údajně půjde k zemi. Vedení firmy ale tyto informace zpochybňuje a tvrdí, že v Brně výroba traktorů rozhodně neskončí.

"Závod v Brně projde do konce roku strukturální proměnou, jelikož příští rok přecházíme na výrobu nových modelů traktorů. Končí zde prvovýroba komponentů, motorů a převodovek, a to v září tohoto roku," uvedla firma.

K tomu ještě vedení Zetoru dodává, že ani nepřesouvá výrobu do Indie, jen tam spustilo výrobu nové řady traktorů určených právě pro indický trh.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.