Řidiče čeká pekelný víkend. Kolony se očekávají po celé Evropě

Turistická sezona je v plném proudu a v některých německých spolkových zemích navíc nyní začínají prázdniny. V dalších zase brzy skončí. Podle webu adac.de tak zemi čeká víkend s hustými dopravními zácpami.

Tento víkend by měl z celého léta být nejnabitější. V Bádensku-Württembersku a Bavorsku totiž začaly prázdniny. Další spousta lidí má po dálnicích na dovolenou vyrazit z Berlína, Braniborska, Hamburku, Šlesvicka-Holštýnska a Meklenburska-Pomořanska.

Opačným směrem mají být ucpané cesty do Brém, Dolního Saska, Saska, Saska-Anhaltska, Durynska a částí Skandinávie. Tam totiž brzy prázdniny naopak končí.

[chooze:article;value:555925]

Nejhorší zácpy tedy mají být na dálnici mezi Hamburkem a Mnichovem, spojeních k Severnímu a Baltskému moři, A1 Kolín nad Rýnem – Dortmund – Brémy – Lübeck, A3 Frankfurt – Norimberk – Pasov, A4 Kirchheimer Dreieck – Bad Hersfeld – Erfurt – Drážďany, A5 Frankfurt – Karlsruhe – Basilej, A6 Mannheim – Heilbronn – Norimberk, A7 Hamburk – Flensburg, A7 Hamburk – Hannover a Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte, A8 Stuttgart – Mnichov – Salcburk, A9 Berlín – Norimberk – Mnichov, A10 Berliner Ring, A11 Berlín – křižovatka Uckermark, A19 Wittstock – křižovatka Rostock, A24 Berlín – Hamburk, A81 Stuttgart – Singen, A93 Inntaldreieck – Kufstein, A96 Mnichov – Lindau, A95/B2 Mnichov – Garmisch-Partenkirchen a obchvatu Mnichova A99.

Problémy jsou i v sousedním Rakousku. Na dálnici A10 je několik uzavírek a oprav na dálnici. Po celé léto je navíc uzavřený tunel Arlberg. Zacpané by kvůli olympijským hrám měly být dálnice ve Francii. Se zdržením musí kvůli možným hraničním kontrolám počítat i lidé, kteří jedou do Německa z Česka.

[chooze:article;value:566593]

V pátek už začala víkendová špička v Chorvatsku, upozornil web DANAS.hr. Ucpané jsou hraniční přechody Bakajovo/Batrovec či Tovarnik/Šid. Řidiči se na nich zdrží až čtyři hodiny. Hustá je ale doprava i v Záhřebu i dálnicích mířících k moři.

V klidu ale nemohou být ani lidé, kteří na víkendu plánují vyrazit někam v Česku. "Pro havarijní stav povrchu vozovky na 196. km D1 ve směru na Prahu je od dneška uzavřený pravý jízdní pruh. Doprava je svedena do jednoho pruhu. Počítejte s kolonami a zdržením. Poměrně krátký úsek komunikace by měli silničáři opravit během víkendu," informovala totiž v pátek policie na sociální síti X.

Situaci na silnicích popsal mluvčí ÚAMK Igor Sirota, který řekl, kudy jet:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.