Osudná noc na pokoji smrti. Kramný 11 let od vraždy Moniky a Klárky promluvil

I po 11 letech od smrti Moniky a Klárky si Petr Kramný stojí za tím, že je nevinný. Osudnou noc na hotelu v egyptské Hurghadě prý pospával na toaletě. Celá rodina totiž měla trpět zažívacími potížemi. Když se do pokoje vrátil, našel dle svých slov dceru a ženu po smrti.

Záchranáři ho tehdy odvezli do nemocnice na vypumpování žaludku. "Když jsem ležel v tý nemocnici, tak jsem se ptal jenom na to, kde je Monika s Klárkou, kde jsou nebo co jim je," vzpomíná z Věznice Mírov v dokumentární sérii Kauza Kramný z produkce Voyo.

[chooze:article;value:566306]

​I po více než osmi letech od odsouzení se mu stále chvěje hlas. "Je to pro mě těžký, po takový době mluvit," vysvětluje a vzpomíná na moment, kdy věznicí procházel poprvé. "Když jsem sem přijel, tak to bylo místo pro ty nejhorší zločince. A když jsem šel nádvořím, tak jsem si říkal, že tady asi umřu. Ale pak jsem si říkal, že já tady vlastně umřít nemůžu, protože už dávno mrtvej jsem," řekl.

Ve věznici má hodně času na přemýšlení. Vybavuje si proto i okamžik ještě z Egypta, na který dle svých slov nedokáže zapomenout. "Přijela konzultantka před hotel a řekla mi, že mi policie zakázala vycestovat a že tam budu muset bejt a že je to všechno na mě," popsal. Zpráva ho tehdy velmi vylekala. "Jenom mi tak prolétlo hlavou, jak to tady zvládnu, v zemi, kde se nedomluvím, kde nikoho neznám," strachoval se.

Od vraždy šestatřicetileté Moniky a teprve osmileté Klárky uběhlo už 11 let. Kriminalisté nejprve pracovali s verzí, že se otrávily. Soud ale nakonec případ označil za dvojnásobnou vraždu. Petr Kramný si za ni odpykává 28 let za mřížemi.

Dokumentární série Kauza Kramný mapuje všechno, co se vraždy týká:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.