Janek zmizel v Řecku. Hledají ho už 11 dní, objevily se nové informace

"Desátého července 2024 zmizel 23letý Ján Kurek, původem ze Slovenska, z hory Mitsikeli v Loannině, kam se vydal tábořit," uvedla řecká obec Vari-Voula-Vouliagmeni na facebooku. Tamější policie po něm pátrá od minulého úterý.

Janko pracoval v městě Loannina jako dobrovolník pro nevládní organizaci, jak píše web CNN Greece. V práci si vzal několik dní volna a kolegům řekl, že vyráží na výlet na Meteoru a Olymp. V pondělí se ale do práce nevrátil, a tak zalarmovali policii, která spustila pátrání.

​​Jeho mobilní signál naposledy zachytili v nepřístupné oblasti Mitsikeli. Do pátrání se proto zapojili i členové vysokohorské jednotky civilní ochrany, hasiči, horolezecký svaz a místní klub 4x4.

[chooze:article;value:565306]

Podle policie je Ján vysoký 185 centimetrů a má štíhlou postavu. Má modré oči a hnědé vlasy. Předpokládá se, že váží přibližně 70 kilogramů.

O pomoc už na sociálních sítích prosí i známá jeho matky. "Poprosím o sdílení i v zahraničí. Naposledy měl také bradku a vyšší váhu, než je uvedeno," uvedla na facebooku. "Se svolením jeho matky zveřejňuji jeho poslední fotografii," dodala.

V Řecku se už během letošní letní sezóny ztratilo a zemřelo několik lidí, včetně britského televizního moderátora Michaela Mosleyho, píše deník The Guardian. Zemi sužují extrémní teploty, které stoupaly i přes 40 stupňů Celsia.

Vlna veder sužuje Balkán. Albánie a Řecko čelily v červenci lesním požárům (/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.