Děti bojují o život, otec zemřel. Mladík sešrotoval auto s pětičlennou rodinou

Nehoda se stala ve čtvrtek kolem půl jedenácté večer. "20letý řidič v osobním vozidle vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se u pravé krajnice a vyjel z ní do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Dvě osoby zůstaly po nárazu zaklesnuté v autě. "Museli jsme je vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti. Dále jsme provedli zajištění místa a protipožární opatření," uvedl pro TN.cz mluvčí hasičů Radek Hon.

Přibližné místo nehody:

Na místě zasahovalo pět sanitek, na pomoc přiletěly i vrtulníky z Prahy a Hradce Králové. I přes jejich snahu však řidič dodávky zemřel. "Dva pacienty v těžkém stavu jsme transportovali na traumacentrum Krajské nemocnice Liberec, tři děti jsme pak vrtulníky transportovali do pražských nemocnic na dětská traumatologická centra. Všichni zranění byli v kritickém stavu," uvedl mluvčí záchranářů Petr Matějíčka.

[chooze:article;value:566394]

Zásah a vyšetřování na místě nehody zabraly záchranným týmům a policii sedm hodin. Po tu dobu byla silnice u Doks zcela uzavřená.

Vážná nehoda čtyř aut u Brna: Mezi osmi zraněnými jsou i děti (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.