Tři ruské drony na území NATO. Vletěly do Rumunska, pak se ztratily

"V noci, kolem 1:20, vydal Generální inspektorát pro mimořádné situace zprávu RO-Alert pro severní oblast okresu Tulcea, která obyvatele informovala o možnosti pádu některých předmětů ze vzdušného prostoru na území poblíž hranice s Ukrajinou," uvedl podle webu news.ro velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Ruské drony totiž v noci útočily na přístavní město Izmajil, které od Tulcey dělí Dunaj. Rusové vypálili 38 bezpilotních letounů Šáhid, 25 jich Ukrajinci sestřelili. Tři ale podle Oleščuka překročily rumunskou hranici a na území členského státu NATO se ztratily.

[chooze:article;value:566221]

Úřady rumunského města vyzývají obyvatele, aby nepropadali panice. "Dáváme jasně najevo, že území naší země není cílem útoků Ruské federace, a tyto zprávy jsou zasílány, abychom informovali obyvatelstvo o tom, že existuje možnost pádu trosek po zničení bezpilotních letounů na území Rumunska," napsaly.

Před drony ale varovaly druhý den v řadě. V noci na středu musely startovat i rumunské letouny. Trosky dronu ale Rumuni nenašli, není tedy jisté, že doopravdy na území NATO spadl, uvedl web digi24.ro.

Česko pošle Ukrajině 100 000 kusů munice. Oznámil to ministr Lipavský (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.