První projev Bidena po odstoupení: Byla to umělá inteligence, spekulují lidé

Joe Biden pronesl v noci na čtvrtek našeho času z Oválné pracovny v Bílém domě projev, ve kterém vysvětlil důvody, proč odstoupil z pozice prezidentského kandidáta Demokratické strany. Na sociálních sítích se ale následně začaly objevovat různé spekulace a konspirační teorie, píše web Firstpost.

Někteří Bidenovi odpůrci začali polemizovat o tom, zda řeč pronášel skutečný prezident. Podle portálu Daily Record je zarazila například Bidenova "až moc oranžová pleť" a nezdálo se jim také pozadí videa. Spekuluje se tak o tom, že byl projev vytvořený umělou inteligencí.

Další pochybují o tom, že 81letý prezident ke svému národu opravdu promlouval živě, a domnívají se, že byla řeč předem nahraná. "Biden znovu použil Trumpův oranžový samoopalovací sprej. A oči mu vylézají z důlků. Ale o jednom pochybuji. Je to skutečně živě? Nebo to předem nahrál?" zněla jedna z reakcí na síti X.

[chooze:article;value:566360]

Bidenovu řeč nenechal bez komentáře ani Donald Trump, kterého přitom prezident ve své řeči slovem nezmínil. "Projev křiváka Joea Bidena v Oválné pracovně byl sotva srozumitelný a strašně špatný!" napsal na svou síť Truth.

Vyjádřil se i na adresu viceprezidentky Kamaly Harrisové, kterou Biden otevřeně podpořil. "Křivák Joe Biden a prolhaná Kamala Harrisová jsou pro Ameriku velkou ostudou. To jsme tu ještě neměli," prohlásil.

Biden poprvé od odstoupení přednesl projev a vysvětlil, proč nebude obhajovat mandát: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.