Krize na stavebních úřadech trvá. Postupně to opravujeme, tvrdí ministr

Už tři týdny stavební úřady bojují s největším digitálním projektem ministerstva pro místní rozvoj, tedy projektem, který měl být chloubou ministra pro digitalizaci Ivana Bartoše. Jeho správné fungování ale zatím vázne.

"Já bych doporučoval panu ministrovi a všem těm, co jsou za to zodpovědní, aby vyrazili do terénu, protože tak kulantní jako starostové k nim určitě úředníci nebudou," tvrdí starosta města Postoloprty a místopředseda Svazu měst a obcí ČR Zdeněk Pištora (nez.).

Ministerstvo prý na nápravě pracuje. "Některé věci budou dovyvíjeny postupně, ale nabrali jsme podle urgencí ty nejčastější připomínky," nechal se slyšet přímo ministr Bartoš.

[chooze:article;value:566350]

Starostové si také stěžují, že na ministerstvu pro místní rozvoj nefunguje linka podpory a na dotazy jim nikdo neodpovídá. Podle ministra ale komunikace probíhá.

"Ta komunikace probíhá intenzivně, a to i ze strany těch, kteří používají systém, přes který, i když to třeba není úplně komfortní, skutečně ty žádosti do systému padají," tvrdí ministr.

To ale není jediný problém. Až tento čtvrtek prý obcím přišly termíny na školení v následujících týdnech. To ale mělo podle starostů proběhnout ještě před spuštěním nového systému.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.