Víkend na chatě se svým čtyřnohým miláčkem

Majitelé psů, kteří často tráví volný čas v přírodě už mají zkušenosti a ví, co očekávat, na co se připravit. Ovšem lidé žijící v ruchu velkoměsta, mohou snadno něco zanedbat.

Vodítko, náhubek a postroje sebou

Mnozí majitelé jásají, jak si pobyt na chatě u lesa pejsek užije a bude běhat volně. Pokud bude pes na soukromém a uzavřeném pozemku, pak je vše v pořádku. Jestliže však hodláte absolvovat dlouhé procházky lesem, pak je potřeba pejska zajistit a nenechat volně běhat. Volně mohou běhat pouze psi lovečtí, slepečtí, služební. Mimo jiné hrozí, že se pes nechá zlákat svými pudy a v neznámém prostředí se zaběhne. Buďte tedy obezřetní a připravení.

Pelíšek, hračky, misky na vodu a krmivo

Pokud si nejste jistí, že pes bude mít na chatě zajištěn komfort, na který je zvyklý z domova, vezměte všechny jeho potřeby sebou. Ať už se jedná o pelíšek, hračky pro psy, misky na vodu a krmivo.

Nezapomeňte ani na kosmetiku a vyčesávací hřeben pro psa. Možná ho budete potřebovat víc, než kdy jindy. Pejsek se rád válí v trávě, proběhne houštím a péče o jeho srst může být o to náročnější.

Vezměte sebou i dostatečné množství krmiva a nespoléhejte, že cestou nebo na místě nějaké koupíte. Ať se nestane, že pes zůstane hlady, nebo mu podáte něco, co nemusí jeho trávení úplně vyhovovat. Vedle krmiva, na které je pejsek zvyklý, nezapomeňte přibalit i jeho oblíbené pamlsky.

Pozor na jedovaté rostliny

Ať už na samotné zahradě nebo někde v přírodě, mohou růst rostliny, které jsou pro psy jedovaté. Obejděte tedy celý pozemek a prozkoumejte, zda psovi nehrozí nebezpečí. Zejména štěňata a mladí psi mají tendence vše okusovat a zkoušet neznámé. Od věci není, když si zjistíte, kde se nachází nejbližší veterinář, v případě nouze.

Antiparazitika pro psy

Do přírody jedině připravení a chránění proti nebezpečí, které číhá na každém kroku. Antiparazitika pro psy jako pravidelná prevence je úplný základ. Doporučujeme dvojí ochranu. Ideálně kombinace pipety a repelentu, který aplikujete těsně před pobytem v lese či vysoké trávě. Případně antiparazitní obojek a repelent.

Vkráčet dnes bez antiparazitní ochrany do přírody je velké riziko. Vedle klíšťat dokáží život znepříjemnit i blechy, komáři a další havěť. Vyplatí se mít sebou i háčky na vybírání psích klíšťat a vybavenou lékárničku. Jak už jsme zmínili výše, připravenému štěstí přeje.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.