Razie proti islamistickým organizacím v Německu. Policie obsadila mešity

Ve středu v šest hodin ráno vyrážejí po zuby ozbrojení policisté do sídla Islámského centra v Hamburku a řady dalších mešit po celém Německu. Vyrazí dveře budov a pomocí speciálních nástrojů otevírají trezory a skříně uvnitř. Následně zabavují a odnášejí různé důkazní materiály.

Policie zasahovala celkem v osmi spolkových zemích – včetně Bavorska, Hesenska, Dolního Saska, Severního Porýní-Vestfálska, ale také Berlína a Hamburku. Razii provedla v 53 objektech, přičemž 30 z nich leží jen v samotném Hamburku.

[chooze:article;value:561120]

​Středem pozornosti policie se stalo právě tamní Islámské centrum, které údajně podporuje terorismus a šíří nenávist vůči západní kultuře a židům. "Podle našich zjištění je Islámské centrum s Modrou mešitou pod vlivem íránského režimu, který považuje islámskou revoluci za vývozní artikl a má v úmyslu zavést společenský řád založený na právu šaría. To je naprosto neslučitelné s naší demokracií," uvedl zástupce Úřadu na ochranu ústavy v Hamburku Marco Haase.

Na základě vyšetřování vydalo spolkové ministerstvo vnitra okamžitý zákaz jeho činnosti. "Byla by potlačována základní práva. I proto kroky těchto islamistů považujeme za protiústavní a extremistické a zaměřujeme se na ně," dodal Haase.

Představitelé Islámského centra v Hamburku v minulosti podporovali a schvalovali násilné činy spáchané teroristy, jako jsou například hnutí Hamás nebo Hizballáh. Němečtí policisté už loni prohledali více než 50 objektů po celé zemi. Už tehdy prý zajistili velké množství materiálů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.