Prezidentská kampaň v USA: Harrisová se opřela do Trumpa, ten na ni podal stížnost

Volba mezi ochránkyní spravedlnosti a stíhaným zločincem. Tou jsou podle bývalé nejvyšší státní zástupkyně za Kalifornii Kamaly Harrisové letošní prezidentské volby. Na svém prvním předvolebním mítinku svého politického soka rozhodně nešetřila.

"Než jsem se stala viceprezidentkou a senátorkou Spojených států, byla jsem prokurátorkou. Zaobírala jsem se v té době pachateli všeho druhu. Predátory, kteří zneužívali ženy, šejdíři, kteří okrádali spotřebitele, podvodníky. Takže mě poslouchejte, když říkám, že znám ten typ, jako je Donald Trump," řekla demokratická kandidátka na post prezidenta USA Kamala Harrisová.

[chooze:article;value:566146]

​Zatímco Harrisová bojovala o přízeň voličů na předvolebním shromáždění ve Wisconsinu, Trump sváděl boj o hlasy Američanů na sociálních sítích. Jeho kritika demokratické kandidátky byla stejně tvrdá. "Prolhaná Kamala Harrisová zničí vše, na co sáhne!" uvedl republikánský kandidát na post prezidenta USA Donald Trump.

Dveře do Bílého domu Harrisové pootevřelo rozhodnutí prezidenta Joea Bidena stáhnout svou kandidaturu. Během pouhých 36 hodin po oznámení přistály demokratům od sponzorů na účtu v přepočtu téměř dvě a půl miliardy korun.

Trumpův tým teď ale na Harrisovou podal stížnost u Federální volební komise. Nelíbí se mu, že současná viceprezidentka používá na kampaň peníze získané na podporu Joea Bidena.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.