Monika a Klárka zemřely, volal Kramný. Matka popsala hororový telefonát

Bylo úterý 30. července 2013 a paní Ireně Rychlé zazvonil v noci telefon. Tehdy ještě netušila, že to, co uslyší, jí změní celý život. Na druhé straně se ozval její syn Petr Kramný.

"Napřed jsem si myslela, že se mi to zdá. Ale dívám se a vidím – Petr. Říkám: 'Co je, Petře?' A on takovým ustrašeným a vyděšeným hlasem: 'Mami, mami, já nevím, co se stalo, Monika a Klárka jsou mrtvé,'" popsala Irena v dokumentární sérii Kauza Kramný z produkce Voyo.

[chooze:article;value:566101]

​I po letech si pamatuje, že se jí v ten moment chtělo řvát a brečet. "Já říkám: 'Jak je to možné?' A on: 'Já nevím.' Tak říkám: 'Vyběhni na chodbu a třískej na dveře nebo křič, ať ti někdo pomůže, ať zjistí, co a jak,'" zavzpomínala.

Po chvíli zavolala Kramnému zpátky. "Už bylo v telefonu jen takové těžké dýchání a ozval se nějaký ženský hlas. Ta paní mi řekla: 'Petr je na tom špatně. Bereme ho do nemocnice na vypumpování žaludku, jestli není taky otrávený,'" řekla jí tehdy žena a dodala, že pokud bude Kramný v pořádku, zavolá jí zpátky.

První zprávy tak sice hovořily o tom, že se osmiletá Klárka a šestatřicetiletá Monika otrávily jídlem, soud ale nakonec rozhodl jinak. Za vraždu manželky a dcery poslal Petra Kramného na 28 let do vězení. Trest si od roku 2016 odpykává ve věznici Mírov.

První díl dokumentární série Kauza Kramný sledujte už teď na Voyo:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.