Dálnici D5 zablokovala nehoda čtyř kamionů. Jeden z řidičů zemřel

K nehodě došlo ve středu odpoledne na dálnici D5 u sjezdu na Ejpovice. "Upozorňujeme řidiče na uzavření dálnice D5 na 67,5. km ve směru na Rozvadov z důvodu tragické dopravní nehody," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová na sociální síti X.

Ačkoliv policisté uvedli, že se měly srazit tři kamiony, hasiči tento počet rozšířili na čtyři. "Jednu osobu jsme museli vyprošťovat," doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Přibližné místo nehody:

Na místo nehody vyrazili i záchranáři. "K události vyjely naše výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu. Na místě jsme ošetřili muže, ročník 1966, který byl po akutním ošetření transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín se středně těžkým zraněním," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Uherek.

Zranění utrpěl i další řidič, jenž nakonec i přes snahu záchranářů zemřel. "Už jsme mu na místě nemohli pomoci. Jeho poranění byla neslučitelná se životem," doplnil Uherek. Ostatní osoby měly dle mluvčího vyváznout bez újmy.

[chooze:article;value:566042]

Dálnice byla uzavřená i v nočních hodinách. Její zprůjezdnění komplikovalo odstraňování následků nehody. "Nákladní auta vezla sypký náklad, který se bude odstraňovat delší dobu," vysvětloval okolnosti uzavírky Poncar.

Vážná nehoda čtyř aut u Brna: Mezi osmi zraněnými jsou i děti (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.